Leren lezen met Kluitman
Gertrud Jetten schrijft ook boekjes voor beginnende lezers Met deze boekjes is lezen meteen leuk!

Leren lezen met Kluitman:

Klik op het omslag voor informatie

Avi boekjes: een grote wereld in kleine woorden.

Toen mijn redacteur bij Kluitman me vroeg of ik een AVI boekje wilde schrijven, moest ik daar even over nadenken. Dat was iets heel anders dan ik gewend was! Maar na een paar dagen begon het te borrelen en vanaf toen was er geen houden meer aan.

Ik vind het heerlijk om te spelen met taal en om met zo eenvoudig mogelijke woorden een verhaal te vertellen dat grappig, spannend en verrassend is. Het was veel en veel leuker dan ik ooit gedacht had!

Toen ik Jip de mus afhad, begon ik dan ook al snel aan een volgend deel, Boe! Daarna kwamen Visje het visje, Piep de roek, Tok Tok gaat op stap, Dat kussen is van mij!, Pim de post-duif, Muis en mus en De brief van lin. 

Wat deze boekjes extra leuk maakt, zijn de tekeningen. Uitgeverij Kluitman heeft voor alle boekjes fantastische illustratoren gezocht die de tekst ondersteunen, aanvullen en nog aantrekkelijker maken.

Het schrijven van zo'n boekje is al een feest, maar als ik dan voor het eerst de tekeningen zie, kan mijn dag niet meer stuk.

Jip de mus, Boe!, Visje het visje, Tok Tok gaat op stap en Dat kussen is van mij! zijn allemaal geschreven op AVI E3 niveau. Dit betekent dat de meeste kinderen aan het einde van groep 3 dit boekje kunnen lezen.

Piep de roek is mijn eerste boekje op AVI 3 niveau, oftewel voor kinderen halverwege groep 3. Het schrijven van dit boekje was een hele uitdaging! Er zijn namelijk nog veel meer regels dan bij een AVI E3 boekje. 

Na Piep de roek heb ik ook nog Pim de post-duif geschreven op AVI M3 niveau. In de zomer van 2024 verschijnt Muis en mus en in het najaar De brief van lin.

Deze AVi boekjes zijn op de eerste plaats geschreven voor kinderen, maar ik hoop dat ook volwassenen die leren lezen er plezier aan beleven! Het zijn geen kinderachtige boekjes, maar verhalen over sterke, levensechte hoofdpersonen met grote gevoelens. Echte helden. 

Dit schrijft Jolien Dalenberg van 'Alles over boeken en schrijvers' over Boe!:

Gertrud Jetten – Boe! is een uitstekend kinderboek

Als ik nog moest leren lezen, was ik beslist in mijn sas geweest met dit boek. Enorm knap hoe Gertrud Jetten voor zowel heel jonge als ook oudere kinderen weet te schrijven.
Boeken om blij van te worden! Levendig, vol humor, beetje spanning, grappige karakters en altijd met respect voor dieren. Iets wat kinderen naar mijn idee niet vaak genoeg mee kunnen krijgen!

Gertrud Jetten – Boe! is gewaardeerd met ++++ (uitstekend).