De prachtige tekeningen in de boeken over Manege de Zonnehoeve en Droompaarden zijn gemaakt door Ina Hallemans. Haar instagrampagina kun je vinden via @inahallemans_illustrator

Ina schreef het volgende over haarzelf speciaal voor jullie:
Ik groeide op in een groot gezin met drie zussen en vijf broers. We woonden in een groot huis met een enorme tuin in Lint, niet zo ver van Antwerpen (België). Ik was gek op dieren én op tekenen. Toen ik een jaar of tien was heb ik leren paardrijden. Nee, niet in een manege maar gewoon zonder zadel in de wei op de halfwilde ponyhengst van een vriendinnetje. De eerste keer ging ik in volle galop de straat op. Gelukkig kon iemand de pony tegenhouden! We haalden de gekste streken uit; klommen zo maar op vreemde pony’s die we in de weide zagen staan, reden zonder bit en zonder zadel...

Later heb ik veel les genomen en ook enkele “paardenkampen” gedaan. Nu rijd ik nog steeds en inmiddels heb ik een eigen paard. Op de foto hierboven zien jullie mij met mijn merrie Habibti. Deze foto is gemaakt door Nathalie Samain.

Habibti is een Arabische Volbloed. Ze kan behoorlijk fel en soms wat koppig zijn, maar is gelukkig wel vriendelijk in de omgang. Ik vind het nog steeds een uitdaging om op een ietwat moeilijk paard te rijden dus dat vind ik niet zo erg!

Het liefst ga ik met haar buiten rijden, lekker uitwaaien in het bos. Hieronder zien jullie een foto van Habibti.

Zoals ik al zei was één van mijn hobby’s tekenen en daar heb ik gelukkig mijn beroep van kunnen maken. Na de kunstacademie ben ik als illustrator van kinderboeken aan de slag gegaan. Ik werk voor verschillende uitgeverijen in Nederland en België. Ik woon in Duffel met mijn man Jo, onze zoon Jonas, onze dochter Lisa en onze hond Billie. Het liefste teken ik natuurlijk paarden, en ik was dan ook héél blij toen Uitgeverij Kluitman me vroeg om de boeken van Gertrud te illustreren.

Ik hoop dat Gertrud nog veel inspiratie heeft zodat we de pony’s van De Zonnehoeve nog heel wat avonturen kunnen laten beleven!

Ina Hallemans