Het kan best spannend zijn om voorin de klas te staan en over een boek te vertellen dat je gelezen hebt.

Of juist heel leuk!

Hieronder volgen een aantal tips waarmee je het jezelf makkelijker kunt maken.

Vertel in elk geval de volgende dingen:

1. Hoe het boek heet.

2. Wie het heeft geschreven. Informatie over mij kun je vinden bij Over mij, of in mijn Dagboek.

3. Wie de tekeningen maakte. Voor mijn boeken is dat Ina Hallemans. Informatie over haar kun je op deze site vinden.

4. Wie de uitgever is en wanneer het boek is uitgegeven. De uitgever van mijn boeken is Kluitman. Het jaar waarin het boek is uitgegeven, vind je voorin.

5. Vertel wie de hoofdpersonen zijn in het boek. Vertel ook wat over hun karakter. Emma bijvoorbeeld, de hoofdpersoon van de serie Droompaarden houdt van avontuur, verveelt zich thuis, en is gek op paarden.

6. Vertel dan in je eigen woorden waar het boek over gaat. De springpony gaat bijvoorbeeld over pesten, en De stoere pony over zelfvertrouwen.

7. Laat wat tekeningen uit het boek zien.

8. Lees een stukje voor dat je erg spannend vindt of juist zielig of grappig. Het stukje moet precies laten zien wat voor een soort boek het is. Vertel van te voren iets over wat er tot dan toe gebeurd is.

9. Vertel wat je van het boek vond. 'Ik vond het leuk' is te weinig! Vertel waarom je het boe+E86k leuk vond. Bijvoorbeeld omdat je zelf ook zo'n avontuur zou willen beleven als Emma. Of omdat je zelf, net als Goldy, ook aan een fotoshoot mee zou willen doen.

10. Doe wat extra's. Neem bijvoorbeeld een plastic beeldje mee als je boekbespreking over een boek uit de serie Droompaarden gaat. Of laat andere boeken zien die ik geschreven heb. Print kleurplaten die op deze site staan. Laat mijn site zien op het smart bord. Enzovoort!

Als je iets aan me wilt vragen, kun je me mailen. Het adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Succes!