Ik ga regelmatig naar scholen om te vertellen hoe het is om schrijfster te zijn. En vooral hoe dat in zijn werk gaat, een boek schrijven! In de kinderboekenweek is het altijd druk, maar ook gedurende de rest van het jaar vind ik het leuk om te vertellen wat ik doe.

Elk boek begint met een idee, natuurlijk. Maar wat gebeurt er daarna?
Een heleboel! Ik ga het idee uitwerken, ik laat het aan mijn redacteur bij Kluitman lezen, ik verbeter dingen en dan begin ik met schrijven. Als het klaar is, gaat het weer naar Annemarie, mijn redacteur.

Als je denkt dat we er nu bijna zijn, heb je het mis. Dan zijn we pas op een derde! Het verhaal wordt door meerdere personen gelezen, Annemarie verzamelt de opmerkingen die ik dan weer verwerk, de illustrator (dat is degene die de tekeningen maakt) schetst een omslag enzovoort.

Als je me uitnodigt in de klas kan ik er van alles over vertellen. Ook neem ik dan boeken mee, schetsen, aanbiedingsgidsen, drukproeven en andere dingen die horen bij het maken van een boek.

Lijkt het je wat? Stuur dan een e mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

O, voordat ik het vergeet: ik woon in Brabant, dus het moet wel een beetje in de buurt zijn (tot 100 km van Hilvarenbeek).