Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Dit verhaal is geschreven over de Dartmoormerrie Holly en haar vriendinnen. Het is eerder verschenen in het jubileum-magazine van het Dartmoorpony stamboek, voorjaar 2013.

 ‘En denk eraan, niet zwemmen. Alleen pootje baden!’ zei Maureen streng tegen Rosie en Billy. ‘Anders neemt het watermonster je te pakken!’

Bobby de connemarapony wist zeker dat er iets gebeuren ging. Iets belangrijks. Gisteren had Carolien haar samen met Lucy en Bente helemaal gewassen en vanochtend was ze al uitgebreid geborsteld.

''Assa, vertel je nog een keer over IJsland?'' vroeg Lizzy het veulen. Haar lichtbruine ogen keken verwachtingsvol naar Assa.

''Wat is dit nou?'' zei Carolien en fronste haar voorhoofd. Ze had net de brievenbus geleegd die onder een van de hoge eiken stond. In haar handen hield ze een grote envelop.

Op een prachtige zondagmorgen kwam Nikki al vroeg het erf van de Zonnehoeve op fietsen. In het mandje voorop haar fiets lag een zak appels.

Goldy heeft een veulen gekregen. Het veulen is een pittige meid, die Lizzy wil heten. Maar hoe zal Lucy haar gaan noemen?

Jacco en Amber doen voor het eerst mee aan een menwedstrijd. Op de dag zelf is Amber in geen velden of wegen te bekennen. Wat nu?

Hieronder vinden jullie korte verhalen over de pony’s van De Zonnehoeve.

Als je er op klikt, verschijnt de tekst op het scherm. Je kunt de verhalen printen of als pdf openen, je vindt hiervoor knopjes bovenaan iedere tekst. Je kunt de verhalen natuurlijk ook op de site lezen. Veel plezier!

boekomslag-D38.png