Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Hier kun je meer lezen over de pony''s van De Zonnehoeve.

Assa, Bobby, Goldy, Jacco, Jamila, Rakki, Romario, Rosie, Storm, Odin, Kareltje, Sunna, Dottie, Bella en Dexter zijn de hoofdpersonen uit de boeken.

Goldy is zonder twijfel de mooiste pony van De Zonnehoeve. Het is een goudkleurige palominomerrie met wit-zilveren manen en staart.

Assa is de leidster van de kudde. Ze is heel verstandig en wijs. Maar het is ook een ontzettende vreetzak; ze is altijd bezig om ergens de laatste sprietjes hooi tussenuit te frutselen.

Mijn vriendin Marieke is gek op connemarapony’s, en speciaal voor haar heb ik Bobby bedacht.

Jacco de zwarte shetlander wil graag stoer zijn. Hij droomt ervan om in een vierspan te lopen en mee te doen aan menwedstrijden.

Jamila is een Arabische volbloedmerrie. Ze is hoogbenig, sierlijk gebouwd en heeft een prachtig hoofd.

Rakki is gebaseerd op Gapur, een vosbonte ijslanderruin die ik gehad heb. Net als Rakki had hij een groot oranjebruin hoofd met een brede bles en was hij verder wit.

Romario is de ondeugendste pony die je je voor kunt stellen. Ik ken geen pony die zo ondeugend is als hij, maar ze zullen er vast wel zijn!

Rosie is een bruine new forest merrie met een kolletje. Wie Een pony met pit gelezen heeft, kan zich nog wel herinneren dat Romario Rosie leert kennen bij een paardenhandelaar.

Storm is bang voor mensen. Doodsbang!

Het baasje van Odin heeft geen tijd meer voor hem... Daardoor verveelt hij zich en is veel te dik.

Kareltje is grappig, vrolijk en ondeugend. Hij is gezelschapspony van de zenuwachtige engelse volbloeds en gaat met hen naar races en staat bij hen in de wei.

Sunna is het meest zelfstandige, eigenwijze en grappige veulen dat er is. Ik wilde al langer een boek over een veulen schrijven, maar het lukte telkens niet.

Dottie is een tinker met twee verschillend gekleurde oren en een snorretje! Ze is groot en stevig en heeft hoeven als gebaksbordjes.

Bella is een minipaardje. Ze is zo hoog als een tafel en weegt net zoveel als een volwassen man. Misschien is ze wel even zwaar als je vader!

Dexter is de liefste pony die je je voor kunt stellen. Helaas mag hij nergens lang blijven... Na een paar jaar is het kind dat op hem rijdt te groot en moet hij weer weg.

Carolien is juf van groep 5 op de basisschool. Na school en in het weekend geeft ze les op haar bedrijf manege De Zonnehoeve. Ze woont in een klein huisje in het dorp, vlakbij De Zonnehoeve.

boekomslag-B16.png