Wil je iets vragen of vertellen over de boeken, stuur dan een mail naar: info@gertrudjetten.nl

Flicka heeft vier vriendinnen, die ook mijn vriendinnen zijn. Het zijn de IJslandse merries Líf, Muis, Sólrún en Hekla.

Ik longeer ze regelmatig, ga met ze wandelen en borstel hen. Ook aai ik ze allemaal elke dag even en kijk ik hoe het met ze gaat. Want hoe leuk ik Flicka ook vind, af en toe heb ik behoefte aan wat afwisseling. Hieronder stel ik mijn verzorgpony's even kort aan jullie voor.

 

20160331100657

 

Op de foto hierboven zie Flicka en Sólrún. Sólrún is een vos met een prachtige rode kleur en een bliksemschicht op haar voorhoofd. Ze is ontzettend sociaal vaardig, dat wil zeggen dat ze heel goed met andere paarden om kan gaan. Ze vecht niet, ze dramt niet, maar ze is ook niet bang. Ze gaat gewoon haar eigen gang... Als de andere paarden haar wegjagen gaat ze weg en komt even later net zo rustig weer terug. Het wennen in de kudde ging dan ook vanzelf!

Hekla is een geval apart. Het is een prachtige schimmel met hele lange manen en staart, een echt sprookjespaard. Hekla gaat volledig haar eigen gang en doet alleen iets met mensen als ze daar zin in heeft. Aaien vindt ze niet leuk, longeren vindt ze saai, in de trailer gaan vertikt ze, aan borstelen heeft ze een hekel en rijden bevalt haar ook niet. Behalve als haar pet ernaar staat, dan doet ze het opeens wel en kan ze het ook goed...

Links Hekla, in het midden Muis en rechts Líf.

Muis heet eigenlijk Hádvör. Dat is zo'n ingewikkelde naam, dat haar vorige eigenaar haar al Muis noemde. Niet omdat ze een bang muisje is, maar omdat ze muisgrijs is. Muis ziet er altijd een beetje verbaasd en verwonderd uit. Ze is inmiddels al tien, maar nog steeds heeft ze het hoofd van een jong paard. Een tijdje geleden zag ik een foto van de moeder van Muis toen ze 30 werd. Ze had precies diezelfde uitdrukking!

Líf is de oudste van het stel. Toen ze geboren werd, is haar moeder overleden. Waarschijnlijk heet ze daarom Líf: dat betekent leven. Líf is een hele vriendelijke, lieve merrie. Ze vindt het leuk om samen dingen te doen: bijvoorbeeld wandelen of longeren. Ook is ze dol op borstelen! Omdat ze een schimmel is, maakt ze zich erg graag vies, dus dat komt goed uit...