Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Sunna is het meest zelfstandige, eigenwijze en grappige veulen dat er is. Ik wilde al langer een boek over een veulen schrijven, maar het lukte telkens niet.

Sunna haar moeder is een ijslander en haar vader is een welsh cob. Over de vader van Sunna heb ik een tijdje na moeten denken. Het moest een flinke pony zijn, zodat het veulen van Assa en hem minstens 1.40m zou worden en stevig gebouwd zou zijn.

Ik wilde namelijk dat het kind dat uiteindelijk Sunna uit zou kiezen, nog lang op haar zou kunnen rijden! Het zou immers nog minstens drie jaar duren totdat Sunna oud genoeg was om op te rijden, en dan mocht ze er niet al uitgegroeid zijn…

Welsh cobs worden meestal door volwassenen bereden. Ze zijn stevig en hebben een ruime draf met veel knie-actie. Toen ik nog studeerde, heb ik een tijdje op welsh cobs gereden. Ik vond ze erg mooi, maar niet zo makkelijk. En samen met een ijslander wordt het helemaal gezellig! Die zijn namelijk best eigenwijs.

Sunna lijkt op mijn merrie Flikka. Ze vindt het helemaal niet vanzelfsprekend dat er iemand op haar rijdt en ze wil graag dat de dingen op haar manier gebeuren. Want ze weet het zelf het beste! (Helaas voor haar ben ik ook nogal eigenwijs...)

boekomslag-6A1.png