Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Rosie is een bruine new forest merrie met een kolletje. Wie Een pony met pit gelezen heeft, kan zich nog wel herinneren dat Romario Rosie leert kennen bij een paardenhandelaar.

Romario verdedigt haar als ze geen hooi mag eten van Otto en zo worden ze al snel bevriend. Uiteindelijk –na een heleboel avonturen- gaat Rosie mee naar de Zonnehoeve. Daar voelt ze zich heel gelukkig. Ze wordt de beste vriendin van Goldy en is een fantastische manegepony.

Deel 5 De lievelingspony, gaat over Rosie. Alle kinderen vinden haar even leuk en er wordt dan ook vaak ruzie gemaakt over wie er op haar mag rijden. Rosie vindt dat vreselijk en zou willen dat ze het op kon lossen…

Rosie is niet gebaseerd op een pony die ik ken. Nou ja, een beetje dan. Rosie lijkt wat uiterlijk betreft op Klaartje, de bruine Shetlander van een vriendin. Klaartje was een fantastische pony. Eigenwijs natuurlijk, maar bomvast met buitenrijden. Mijn vriendin Jannet zei altijd dat Klaartje 30 centimeter groter had moeten zijn, zodat ze er zelf op zou kunnen rijden.

Het karakter van Rosie is helemaal verzonnen. Ze is een soort engel in een paardenlichaam. Lief, gewillig, betrouwbaar, vrolijk en aardig tegen iedereen –zonder dat ze slap is. Het is dan ook geen wonder dat iedereen dol op haar is!

Ik heb van Rosie een new forest pony gemaakt omdat new forest pony’s bekend staan om hun goede karakter. Ik had er ook een dartmoorpony van kunnen maken natuurlijk –die zijn meestal bruin en hebben ook een fantastisch karakter- maar Carolien had een grotere pony nodig voor de lessen, vandaar.

Hoe dan ook: Carolien en alle kinderen zijn heel blij dat Rosie bij De Zonnehoeve is komen wonen!

boekomslag-8C3.png