Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Romario is de ondeugendste pony die je je voor kunt stellen. Ik ken geen pony die zo ondeugend is als hij, maar ze zullen er vast wel zijn!

Romario is een combinatie van alle streken die ik in de loop van de jaren bij pony’s heb gezien of waarover ik heb gelezen. In het verhaal over Romario tilt hij een schaap op aan haar vacht en gaat er een stukje mee lopen. Ik heb zoiets nog nooit gezien, maar op het ijslanderforum was er iemand die een pony had die dat deed. En dat kon ik mooi gebruiken voor het karakter van Romario!

Als er iets te beleven valt, is Romario er altijd als de kippen bij. Ook vindt hij het enig om de andere pony’s op te stoken om lekker stout te zijn in de les. Meestal zijn Jacco en Rakki daar meteen voor te porren!

Romario is al 21. Hij is nog hartstikke fit voor zijn leeftijd, maar hij heeft vaak last van zijn rug. Carolien wil hem vanwege zijn leeftijd niet meer in de lessen gebruiken. Ook vindt ze het niet goed dat ze vaak zware kinderen op hem moet laten rijden. Daarom zoekt ze een goed tehuis voor hem, maar vervolgens gaat er van alles mis…

Romario was de eerste pony die Carolien gekocht heeft voor manege De Zonnehoeve. Romario is al vanaf het eerste moment dat hij haar zag, verliefd op Goldy. Helaas voor hem is dat helemaal niet wederzijds. Goldy vindt hem maar een lelijke dwerg. Ze vindt het leuk dat hij haar achterna loopt, maar verder moet ze niks van hem weten. Gelukkig vindt Romario in deel 3 zijn eigen ponyvriendin.

boekomslag-7B2.png