Een geweldig boek! Echte 5-sterren aanrader, die heel plezierig en makkelijk leest. Daarbij is het een boek met een missie: op een heel mooie manier is namelijk in dit boek het heel moeilijke onderwerp seksueel misbruik verweven.
In het verhaal kom je al lezende achter de pijn, angst en achter de oplossingen. Hetgeen, en dat hoop ik echt van harte, kinderen helpt bij het over de enorme drempel stappen van de schaamte en het niet durven vertellen.

Wat ik ook erg goed vind is dat het onderwerp niet eenzijdig vanuit de hoofdpersoon belicht wordt: de schrijfster geeft namelijk op subtiele wijze inkijk in de gedachtegang en gevoelens van alle betrokkenen.

Bij dit boek staat qua leeftijdsdoelgroep 10-12 jaar, maar ik zou het ook graag willen aanbevelen aan ouders, hulpverleners en iedereen die beroepsmatig met kinderen te maken heeft.

Margreet Noordanus, Paardencoach

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
is een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen.
image
de hoofdpersoon

Iris

Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen.
Lees meer
image
haar pony

Binkie

Binkie is een Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.
lees meer
image
de eigenaar van Binkie

Erik

Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig.
Lees meer
image
haar zus

Alex

Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, of een buurvrouw, of een vriendin.
Lees meer
image
haar vader

Jeroen

Jeroen is de vader van Iris en Alex. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt.
Lees meer
image
haar vriendje

Daan

Daan is een hele leuke jongen die bij de ouders van Iris in het restaurant komt werken. Hij heeft de mooiste groenbruine ogen van de hele wereld en prachtige donkere krullen.
Lees meer