Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Rakki is gebaseerd op Gapur, een vosbonte ijslanderruin die ik gehad heb. Net als Rakki had hij een groot oranjebruin hoofd met een brede bles en was hij verder wit.

Behalve een grote vlek op zijn rechterbil die uitliep in zijn staart. Dat was lekker praktisch, want daardoor was zijn staart ook bruin.

Garpur was altijd aan het spelen met de andere ruinen en de veulens in de kudde. Hij was erg slim; zo kroop hij bijvoorbeeld onder de houten balken door in het afdak zodat hij samen met de veulens krachtvoer kon eten.

Dat vond de eigenaar van de stal niet zo leuk, en hij probeerde Garpur elke dag te betrappen zodat hij hem weg kon sturen. Dat lukte hem nooit: zodra Garpur hem hoorde glipte hij snel onder de balken door naar de andere paarden.

Garpur was heel klein voor een ijslander, hij was maar 1.27m. Toch was hij heel sterk. Garpur was geboren en opgegroeid in IJsland. Op zijn zevende is hij naar Nederland gekomen. Hij kon niet zo goed tegen het warmere klimaat hier en was vaak ziek.

Zijn naam betekent de dappere. Hij is zo genoemd omdat de trainer er pas later achter kwam dat hij nooit eerder bereden was. Maar toen had hij er al een aantal keren op gezeten!

Rakki is net als Garpur ook altijd aan het spelen. Dat doet hij met Jacco en Romario; samen zijn het echt een stelletje deugnieten. Ik heb de naam Rakki gekozen omdat ik het wel leuk vond klinken. Het lijkt een beetje op Rakker, en een rakker is Rakki wel!

Tot zijn grote verdriet weet Rakki niet wie zijn vader is. Goldy kijkt een beetje op hem neer omdat hij geen indrukwekkende stamboom heeft, net zoals zij. Erger nog: hij hoort niet eens tot een ras! Gelukkig komt het allemaal goed in deel vier over Rakki…

boekomslag-9D4.png