Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Het baasje van Odin heeft geen tijd meer voor hem... Daardoor verveelt hij zich en is veel te dik.

Gelukkig is Carolien de beste vriendin van Odin zijn baasje! Ze neemt Odin dan ook mee naar De Zonnehoeve, zodat hij kan afvallen. Eerst is Odin het daar helemaal niet mee eens. Hij heeft totaal geen zin om manegepony te zijn! Ook mist hij zijn baasje Anna. Maar daarna vindt hij het er steeds leuker.

Odin is een geweldige pony: hij is lief, trouw, stoer en vindt het leuk om op stap te gaan. Hij is niet bang voor dingen, behalve voor... viaducten! Daar durft hij echt niet overheen! Ik denk dat Odin hoogtevrees heeft.

    3 fjordenjannet

Hier zie je de drie Fjorden van mijn vriendin Jannet. Het zijn Gimmi, Ylona en Tinus. Tinus heeft prachtige ogen en hele mooie streepjes op zijn benen. Zoals je ziet hebben ze alle drie lange manen. Bij de meeste fjorden worden hun manen geknipt zodat ze rechtop staan, maar Jannet vindt dit mooier.

Vroeger reed ik bij mijn vriendin Vanda op haar Fjord Shirley. Ze had net als Odin altijd zin om te lopen, hoe langer hoe liever! Vanda reed endurance-ritten met haar. (Endurance-ritten zijn lange ritten in de natuur. De kortste is 25 kilometer en de zwaarste wel 160 kilometer.) Door Vanda en Shirley ben ik op het idee gekomen voor dit boek.

    Superpony 1

De superpony gaat niet alleen over Odin en Rowan (de jongen die op hem gaat rijden) maar ook over vooroordelen. Vooroordeel betekent letterlijk een oordeel van te voren. Dat is ook precies wat het betekent: dat je al een oordeel over iemand hebt voordat je hem kent.

Odin vindt Rowan stom en dik en lui en Rowan vindt Odin dom, dik en lui. De springinstructeur denkt dat Odin niet mee kan doen aan enduranceritten omdat hij een Fjord is en hij denkt dat Jamila dat wel kan omdat ze een Arabier is. Allemaal vooroordelen dus! En ze zijn allemaal niet waar.

boekomslag-7B2.png