Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Kareltje is grappig, vrolijk en ondeugend. Hij is gezelschapspony van de zenuwachtige engelse volbloeds en gaat met hen naar races en staat bij hen in de wei.

Kareltje is gek op rennen, en droomt ervan om mee te doen aan races. Maar er zijn geen races voor pony’s, toch? Bovendien zouden de volbloeds hem uitlachen. Behalve Millard dan, zijn beste vriend…

kareltjeKareltje heeft een hekel aan Moreno, de grote schimmel. Moreno pest hem en lacht hem uit. Als hij hoort dat Kareltje wil rennen, komt hij niet meer bij van het lachen! Maar Kareltje doet het geweldig en wint de Grand National voor pony's, terwijl Moreno nooit iets wint…

Kareltje is een appaloosa pony. Hij is prachtig gestippeld, met zelfs een stip op zijn voorhoofd en stippen op zijn manenkam, waardoor hij een paar plukjes met zwarte manen heeft.

Ik hou van appaloosa's, vooral als ze zo mooi getekend zijn als Kareltje. Vroeger waren gestippelde paarden de paarden van koningen, omdat ze zo bijzonder waren. En bijzonder zijn ze nog steeds!

Wist je dat alle appaloosa's een witte rand om hun oog, gestreepte hoeven, een gevlekte mond en gevlekte geslachtsdelen hebben? Sommige appaloosa's zijn bijna helemaal wit met roze oogleden.

Er zijn veel verschillende spikkelpatronen, kijk maar eens op internet!

boekomslag-D38.png