Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
Iris is dol op haar verzorgpony Binkie en toch durft ze bijna niet meer naar hem toe. Gelukkig krijgt Iris hulp uit onverwachte hoek...
Hoofdstuk 1 lezen?
Bladzijdes
Hoofdstukken
Woorden
Dagen lezen
Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
is een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen.
image
de hoofdpersoon

Iris

Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen.
Lees meer
image
haar pony

Binkie

Binkie is een Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.
lees meer
image
de eigenaar van Binkie

Erik

Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig.
Lees meer
image
haar zus

Alex

Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, of een buurvrouw, of een vriendin.
Lees meer
image
haar vader

Jeroen

Jeroen is de vader van Iris en Alex. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt.
Lees meer
image
haar vriendje

Daan

Daan is een hele leuke jongen die bij de ouders van Iris in het restaurant komt werken. Hij heeft de mooiste groenbruine ogen van de hele wereld en prachtige donkere krullen.
Lees meer

Wat zeggen lezers over dit boek?

Hieronder staan uitspraken van mensen die het boek gelezen hebben.
Wil je ook iets over dit boek zeggen?
Schrijf dan een mail naar info@gertrudjetten.nl en dan zet ik het eronder.

'Op dit bijzondere boek zat de boekenwereld echt te wachten. Gertrud Jetten maakt in haar nieuwe boek een onderwerp bespreekbaar waarover we niet kunnen en durven praten. Verhuld in een prachtig ponyverhaal legt de schrijfster uit wat kindermisbruik is.'

Klik hier om de hele recensie te lezen op www.hebban.nl
Edith Tinga
Edith Tinga Recensent Hebban
'Ik denk dat het goed is dat Gertrud Jetten op zo'n geloofwaardige manier seksuele intimidatie beschrijft in haar boek. Het is een zwaar thema, maar ondanks het beladen onderwerp blijft het boek fris en vlot leesbaar. Het boek is daardoor ook gewoon een spannend boek voor meisjes die graag boeken over paarden lezen. Tegelijk kan het een steun zijn voor meisjes die te maken hebben met seksuele intimidatie, aanranding of machtsmisbruik door de eigenaar van hun lievelingsdier.'

Klik hier om de hele recensie te lezen
'Het boek kan op school gebruikt worden bij een les over kindermisbruik. Ook kunnen kinderpsychologen het boek adviseren aan hun jonge patiënten. De herkenning, die de kinderen in het boek tegenkomen, zal waarschijnlijk al veel opluchting geven. Verder hoort het boek eigenlijk in elke (school)bibliotheek thuis. Iris bezoekt in het verhaal enkele malen een psycholoog, zodat ze beter kan verwerken wat er gebeurd is. Deze gesprekken kunnen niet alleen Iris maar ook de lezers (en eventuele slachtoffers) tot steun zijn.

Klik hier om de hele recensie te lezen op www.hebban.nl
Edith Tinga
Edith Tinga Recensent Hebban
Een geweldig boek! Echte 5-sterren aanrader, die heel plezierig en makkelijk leest. Daarbij is het een boek met een missie: op een heel mooie manier is namelijk in dit boek het heel moeilijke onderwerp seksueel misbruik verweven. In het verhaal kom je al lezende achter de pijn, angst en achter de oplossingen. Hetgeen, en dat hoop ik echt van harte, kinderen helpt bij het over de enorme drempel stappen van de schaamte en het niet durven vertellen. Wat ik ook erg goed vind is dat het onderwerp niet eenzijdig vanuit de hoofdpersoon belicht wordt: de schrijfster geeft namelijk op subtiele wijze inkijk in de gedachtegang en gevoelens van alle betrokkenen.

Klik hier om de hele recensie te lezen
Margreet Noordanus
Margreet Noordanus Paardencoach
Het is een indrukwekkend boek. Elke generatie paardenliefhebbers heeft wel paardenboeken die zij of hij vroeger verslond. Ik weet zeker dat Gertrud Jetten ook zo’n klassieke paardenboekenschrijver is. Van mij mag deze in het rijtje Klassieke Kinderboeken die iedereen ooit gelezen zou moeten hebben. Ooit was ik als 12 jarig meisje ontzettend onder de indruk van Blauwe Plekken van Anke de Vries. Dit boek van Gertrud Jetten past daar wat mij betreft perfect naast.

Klik hier om de hele recensie te lezen op www.allesoverboekenenschrijvers.nl
Ik heb dit boek in één keer uitgelezen. Ik vind het mooi en raad je aan om het ook te lezen omdat het serieus is maar toch niet te heftig. Het is ook grappig. Je leert er ook van, bijvoorbeeld wat je moet doen als je gepest wordt door een volwassene. Verder is het een boek over een meisje met een enorme liefde voor haar verzorgpony die niet toegeeft om haar verzorgpony te beschermen. Het is een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Ik hoop jij dat ook vindt.