Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Goldy is zonder twijfel de mooiste pony van De Zonnehoeve. Het is een goudkleurige palominomerrie met wit-zilveren manen en staart.

Ze heeft een smalle bles en twee witte voeten (achter). Het is een Welsh B pony en ongeveer 1.35m hoog. Ze komt uit een familie van allemaal kampioenen en is geboren en opgegroeid op een chique stoeterij. Goldy houdt erg van mooie en deftige dingen. Ze vindt Carolien maar slonzig en droomt van een chique stal. Ze komt er gauw genoeg achter dat het niet zo leuk is als ze denkt…

Goldy houdt ook van veel aandacht. Hoe meer publiek er langs de kant staat, hoe leuker ze het vindt. De andere pony’s vinden haar maar een arrogant kreng en dat is ze eigenlijk ook. Alleen Jacco kan goed met haar overweg. Ze maakt vaak ruzie met Assa en scheldt haar dan uit voor stomme vreetzak. Dat kan Assa trouwens niet zoveel schelen.

Lucy is Goldy’s verzorgmeisje. Ze is helemaal dol op Goldy. Het interesseert haar niks dat Goldy kattig is en uit de hoogte doet: ze vindt haar helemaal geweldig. Als Goldy een week weg gaat naar een deftige familie voor een fotoshoot, is Lucy erg verdrietig. Ze is bang dat ze Goldy van haar af willen pakken –en dat is ook zo! 

Goldy lijkt sprekend op mijn ijslandse merrie Gydja (je spreekt het uit als Gidja). Gydja was een prachtige palominomerrie met een witte vlek op haar neus. Ze was dol op aandacht en publiek en maakte vaak ruzie met de andere paarden. Helaas was ze ook erg schrikachtig en eigenzinnig.

Gydja is bijna 20 jaar bij me geweest. De eerste zes jaar heb ik haar in bruikleen gehad. In het begin vond ik het een vreselijk paard, maar na een paar jaar begon ik haar steeds leuker te vinden. In die tijd had ik weinig geld en ik was jarenlang heel bang dat de eigenaar haar zou verkopen. Gelukkig kon ik haar na 6 jaar zelf kopen. Dat was een enorme opluchting!

Toen Gydja 18 jaar was, heb ik haar ingespannen voor de sulky. Tot ieders verbazing deed ze het prima. We hebben samen heel veel met de sulky door het bos gescheurd! Ik heb altijd het gevoel gehad dat ze het erg leuk vond.

boekomslag-D38.png