Wil je iets vragen of vertellen over de boeken, stuur dan een mail naar: info@gertrudjetten.nl

Flicka is grappig, mooi, nieuwsgierig, ondeugend en lief.

Flicka is een IJslandermerrie uit 2009. Toen ik haar kocht had ze geen stamboekpapieren en na een hele zoektocht heb ik uitgevonden wie haar ouders zijn en door wie ze gefokt is. Ik heb zelfs ontdekt wat haar IJslandse naam is die ze van haar fokker gekregen heeft!

Dat is Ofeig, en het betekent: zij die overleeft. Haar naam voor op de stamboekpapieren is: Ofeig-Flikka frá Venusartröd. Flikka is de IJslandse versie van Flicka en betekent meisje. frá Venusartröd is haar achternaam, dat betekent 'van het venuspad'.

Hieronder zie je een mooie foto van haar in wintervacht. Hij is gemaakt door Kimberly Derksen.

Wat ik erg leuk aan Flicka vind is dat ze nergens bang voor is. Ze nieuwsgierig en vindt van alles interessant, maar ze schrikt niet, rent niet weg, staat niet stil en probeert zich niet om te draaien. Ze is echt het koelste paard dat ik ooit gehad heb.

Wat ik ook erg fijn vind is dat ze niet trekt of dramt. Ze loopt in een rustig tempo naast me en als ik haar wil inhouden geef ik een zacht rukje aan het touw. En als ik ''Ho'' zeg, staat ze keurig stil. Ik ga veel met haar wandelen en dan zijn die dingen heel belangrijk!

In de groep is zij de baas. Met een kleine beweging van haar wenkbrauw gaat iedereen aan de kant. Gelukkig eet ze wel samen met anderen uit één bak.

Op de foto hieronder zie je haar samen met Muis in de sneeuw.

Zo kun je haar prachtige kleur zien. In haar manen en staart zitten alle mogelijke kleuren: wit, grijs, beige, bruin en zwart. Haar onderbuik, haar billen en de achterkant van haar benen zijn bijna wit. Maar dat is alleen als ze haar wintervacht heeft! ''s Zomers ziet ze er weer heel anders uit. Gelukkig zit het verschrikkelijk schattige witte vlekje op haar neus er altijd.

Flicka is in april 2021 verkocht aan Lisa. Zij woont vlakbij zee, waardoor Flicka geen last meer heeft van jeuk (zomereczeem). Ik heb een nieuwe paardenvriendin gevonden! Dat is Muis, ook een IJslander.