Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig, hij heeft Binkie gehouden voor Iris en uiteindelijk schaamt hij zich. Ook slechterikken zijn nooit door en door slecht. Dat mag ook niet, want anders zijn ze niet echt.

Het was moeilijk om een naam te verzinnen voor dit personage, want ik ken heel aardige mannen die Erik heten en die nooit een meisje lastig zouden vallen. Maar hij moet nou eenmaal een naam hebben! Ik heb verschillende namen geprobeerd, maar op een of andere manier klopte Erik het beste.
Erik is een naam die veel voorkomt en die iets heel aardigs en gewoons heeft. Daarom vond ik het ook een geschikte naam: wat Iris overkomt, kan iedereen overkomen. Juist van mannen waarvan je het niet verwacht: die aardige buurman, die vriendelijke instructeur of die grappige oom. Of de beste vriend van je vader.

Ik vond het vaak moeilijk om over Erik te schrijven. Na een tijdje had ik echt een hekel aan hem! Zeker toen ik het eerste deel van het boek nog spannender moest maken en Erik nog vervelender. Maar ik vind het heel mooi hoe Iris uiteindelijk overwint en Erik zich schaamt. Dan blijkt dat hij toch niet zo slecht is als je eerst dacht...

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
is een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen.
image
de hoofdpersoon

Iris

Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen.
Lees meer
image
haar pony

Binkie

Binkie is een Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.
lees meer
image
de eigenaar van Binkie

Erik

Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig.
Lees meer
image
haar zus

Alex

Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, of een buurvrouw, of een vriendin.
Lees meer
image
haar vader

Jeroen

Jeroen is de vader van Iris en Alex. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt.
Lees meer
image
haar vriendje

Daan

Daan is een hele leuke jongen die bij de ouders van Iris in het restaurant komt werken. Hij heeft de mooiste groenbruine ogen van de hele wereld en prachtige donkere krullen.
Lees meer