Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Dottie is een tinker met twee verschillend gekleurde oren en een snorretje! Ze is groot en stevig en heeft hoeven als gebaksbordjes.

Ik heb een zwak voor tinkers. Tinkers zijn stevige, middelgrote paarden uit Ierland. Ze werden gebruikt om de woonwagens te trekken van de travellers: mensen die door Ierland en Engeland trokken. Sinds een jaar of twintig zijn tinkers enorm populair in Nederland, Duitsland en België. Dat komt omdat ze zo rustig zijn. Het zijn hele geschikte recreatiepaarden om op te rijden of mee te mennen. En ze zien er heel leuk uit! De meeste tinkers zijn bont met dikke manen en staart en flinke sokken aan hun benen. Een heel aantal van hen heeft bovendien een snor. Net als Dottie!

Dottie is een echte dot. Ze is heel lief en heeft het beste met iedereen voor. Helaas is ze nogal lomp... En ze doet alles het liefst op haar gemak. Dat komt niet alleen omdat ze niet van hard rennen houdt, maar ook omdat ze pijn heeft in haar benen. Dottie komt er al snel achter dat niemand haar wil kopen omdat ze wat mankeert. Ik vond dat mooi om over te schrijven. Voor veel mensen is een paard een ‘fiets met haar’ en geen persoonlijkheid. Iets dat je wegdoet als je het niet meer kunt gebruiken.

Carolien wil niet op die manier met Dottie omgaan, maar Dottie ksot elke maand veel geld. En aangezien Carolien een manege heeft, moeten de pony’s hun eigen onderhoud verdienen... Hoe het afloopt met Dottie? Dat lees je vanzelf!


boekomslag-B16.png