Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Manege De Zonnehoeve is een heel bijzondere manege. Een manege waar ik als kind graag naar toe had willen gaan!

Een van de dingen die mij heel erg aanspreken is dat de pony''s niet in boxen staan. In plaats daarvan leven ze in een Paddockparadijs. ''Een wát?'' vraag je nu waarschijnlijk. Ik zal het je uitleggen.

Een paddockparadijs bestaat uit een grote paddock (dat is een uitloop met zand), een schuilstal, een lang pad en een weiland. Een deel van de ondergrond bestaat uit verharding, bijvoorbeeld tegels of grind. Er zijn bosjes, er is vaak een heuvel en sommige paddockparadijzen hebben ook een meertje.

In een paddockparadijs zijn de paarden bijna altijd in beweging. En dat is goed voor ze! Ook is er op allerlei plekken wat te knabbelen en te beleven. Op de foto hierboven zie je een groepje IJslanders op stap in het paddockparadijs van Marja van Run en Richard Dicker.

Mijn merrie Flicka woont bijna in een paddockparadijs. We hebben een lange paddock (bijna 100 meter), een inloopstal, een hoger gelegen terras, gedeeltelijk verharde stukken en een weiland. Ik zou graag ook nog een pad om het hele weiland hebben, en een heuvel, maar ja dat zit er niet in. Maar we zijn er toch heel blij mee!

Bij Manege De Zonnehoeve kan ik alles precies zo maken als ik het zelf wil. Ik hoef immers geen rekening te houden met staleigenaren, kosten en mogelijkheden. Ik hoef het alleen maar te bedenken! En dat is heel makkelijk. En leuk.

Meer weten? Kijk dan eens op: http://paddockparadijs.blogspot.nl/2009/01/introductie.html

boekomslag-8B4.png