Wil je iets vragen of vertellen over de boeken, stuur dan een mail naar: info@gertrudjetten.nl

In dit Dagboek schrijf ik regelmatig over mijn boeken, dingen die ik beleef en mijn pony. Voor leuke foto's en berichten kun je ook mijn facebookpagina bekijken.

20150603193150

10 december 2016 - Post!

'Ik dacht van ja het is maar een boek, maar toen ik de eerste bladzijde gelezen had raakte, ik wist het zeker, dit boek mijn hart.'

Dit is een stukje uit een mail die ik afgelopen week kreeg van Zoë Decowski over mijn boek 'Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd'.

Daar word ik blij van -want dat is wat ik hoop van mijn boeken, en zeker van dit boek- dat het de lezer raakt.

22 november 2016 - Manuscript ingeleverd!

Afgelopen vrijdag heb ik het manuscript ingeleverd over Iris, Erik en Binkie. Vlak daarvoor heb ik nog hevig getwijfeld. Is het zo goed genoeg? Zal ik hetniet eerst nog beter maken?

Maar zoals altijd is dit een eerste versie en zit het er dik in dat ik nog van alles moet veranderen. En dan is het gewoon weggegooide tijd. Uiteindelijk heb ik een keer diep ademgehaald en op verzenden gedrukt.

Inmiddels jeuken mijn vingers om eraan verder te werken. Ik mis mijn hoofdpersonen waarmee ik weken, nee maandenlang heb samengeleefd. Ze waren dag en nacht in mijn gedachten en nu zijn ze weg. Dat voelt kaal, alsof iemand verhuisd is waar je veel van houdt.

Ik doe allerlei klusjes die al die maanden zijn blijven liggen, zoals mijn kleerkast opruimen, de tuin bijwerken, wol voor een nieuwe trui bestellen etc. Maar mijn hart voelt leeg en het liefst wil ik weer naar ze toe. Dat kan, want ze zijn maar een muisklik van me verwijderd.

Toch doe ik het niet. Dat wil zeggen: nu nog niet. Misschien zo meteen wel, als mijn heimwee te erg wordt...

8 november 2016 - Daar ben ik weer!

Het is veel te lang geleden dat ik iets in dit Dagboek heb geschreven: ondanks alle goede voornemens kwam het er niet van. De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met schrijven. Ik heb een nieuw deel van Droompaarden geschreven dat zich afspeelt op IJsland. Zoals jullie misschien weten, heb ik een speciale band met IJsland en het was heerlijk om er in gedachten weer te zijn.

Een ander boek waar ik aan heb gewerkt is een nieuw dik boek voor oudere kinderen en volwassenen. Dit boek gaat over Iris, een meisje van 12 dat heel erg gek is op welsh pony Binkie. De eigenaar van Binkie is een man die ze vroeger aardig vond, maar die haar nu lastig valt. Hij staart naar haar, hij maakt vervelende opmerkingen en hij raakt hij aan. Op een gegeven moment escaleert dat en mag ze niet meer naar Binkie...

Het was een heftig boek om te schrijven. Niet alleen de momenten waarop de man haar lastigvalt, maar ook omdat Iris zich heel eenzaam voelt. De man is de beste vriend van haar vader en haar ouders kunnen zich niet voorstellen dat hij zulke dingen doet. Gelukkig heeft Iris een oudere zus die haar helpt, een leuk vriendje en komt alles uiteindelijk goed.

Nu heb ik een paar dagen vakantie. Inmiddels is mijn tekst bij twee vriendinnen: een collega schrijfster en een tekstschrijfster. Zij zullen vast het een en ander op te merken hebben! Daarna ga ik het manuscript opsturen naar de uitgeverij.

Ook heb ik de laatste maanden veel nagedacht over Manege De Zonnehoeve en Droompaarden. Met manege De Zonnehoeve kan ik nog een tijdlang doorgaan, maar Droompaarden nadert zijn einde. Het deel over IJsland (deel 7) verschijnt in 2017 en daarna volgt er nog een deel (2018). En dan is het afgelopen!

Het volgende deel van Manege De Zonnehoeve verschijnt in februari 2017. Het gaat over Odin de fjord en zijn vriend Rowan. Allebei zijn ze te dik, en allebei zitten ze vol met vooroordelen over elkaar... Het was een erg leuk boek om te schrijven. Waar de volgende Zonnehoeve over gaat, weet ik nog niet: het wordt een appaloosa, een tinker of een veulen :)

29 juni 2016 - Poster!

De illustratrice van Manege De Zonnehoeve en Droompaarden is op dit moment bezig met een poster van De Zonnehoeve. Op deze poster is het terrein van de Zonnehoeve te zien, met daarop alle gebouwen, de uitloop, een deel van het pad rondom de wei, de kantine, het erf en de eiken aan de ingang.

En overal op de tekening zie je de pony's en de kinderen die er bij horen. Storm is aan het pootjebaden in het ven, Assa staat te eten, Rakki en Bobby springen over hindernissen, Jacco en Romario komen terug van een buitenrit, Rosie wordt geborsteld en Jamila en Goldy staan in de uitloop.

Ik heb alleen nog maar de zwart-wit versie gezien, maar die is al prachtig! Ik verheug me er erg op om de poster uit te kunnen delen op het Horse Event en op het Kinderboekenfeest van Bol.com (allebei in september).

20 juni 2016 - Flicka en ik in het Brabants Dagblad!

Een paar weken geleden stonden Flicka en ik in het Brabants Dagblad. Voor het interview werden foto's gemaakt door een professionele fotograaf, Joris Buijs. De foto's zijn prachtig geworden! Hier is er een...

17 juni 2016 - Regen, regen en nog eens regen. En dazen...

De afgelopen maand heeft het hier gegoten, geplenst en gedrupt. De longeercirkel is onbruikbaar, de paden zijn flink modderig en tot overmaat van ramp zijn er nu ook nog eens dazen. Voor wie ze niet kent: dazen zijn grote grijze vliegen die gemeen kunnen steken. Ze gemeen dat ik in de zomer altijd met een lange broek en een shirt met lange mouwen naar Flicka toe ga.

Vandaag is het tot nog toe droog. Dus ik ga zo maar eens kijken hoe het met mijn geweldige meisje is! Dan gaan we zoals bijna elke dag een stuk wandelen. In de zomer kan dat alleen in het dorp: het bos is bijna drie maanden onbegaanbaar vanwege de dazen...

30 mei 2016 - Post uit België!

Op de foto hieronder zie je Ina Hallemans met haar Arabische Volbloedmerrie Habibti. Ina is de illustratrice van de series Droompaarden en Manege De Zonnehoeve. Het is een knap stel samen!

inahabibti1

 

27 mei 2016 - Denken over een nieuw boek

Het schrijven van Hoe ik mijn opa vond en alles werd vond ik zo geweldig, dat ik bezig ben met een nieuw boek voor oudere kinderen. Dit keer gaat het over Iris, een meisje dat er bijna alles voor over heeft om voor Welsh pony Binkie te zorgen. Binkie is net hoefbevangen geweest en heeft speciale zorg nodig.

Helaas is Binkie niet van haar maar van Erik, een man die haar chanteert en vervelende opmerkingen maakt. Omdat ze bang is dat hij Binkie wegdoet, durft ze er niks over te zeggen.

Ik denk nu na over alle karakters en hun onderlinge relaties. Wat is Erik voor iemand? Waarom doet hij zo onaardig? Aan wie moet Iris om hulp vragen? Heeft ze broers of zussen? Hoe doen haar ouders tegen haar?

Het is een heel gepuzzel voordat ik alle onderlinge relaties heb bedacht. Het verhaal is al in grote lijnen klaar. Pas als alles klopt en ik iedereen ken, kan ik gaan beginnen met schrijven. Ik heb er nu al zin in!

16 mei 2016 - Emma 7 is af!

Na maanden schrijven, puzzelen, dingen opzoeken, boeken lezen, plaatjes kijken, schrappen en vervangen is het zevende deel van Droompaarden af!

Emma komt dit keer terecht op IJsland en beleeft daar een geweldig spannend avontuur. De tekst is nu bij een paar vriendinnen die voor me nakijken of alles klopt wat ik schrijf over de trektocht door het binnenland. Want ook al ben ik twee keer op IJsland geweest, ik heb daar nooit een paardentrektocht gedaan.

Ik ben blij dat het boek af is. Deze week ga ik een beetje vakantie houden en nadenken over mijn volgende boek. Er zijn drie opties: een AVI boekje, een nieuwe serie voor 7+ en een boek voor oudere kinderen.

In gedachten dobber ik ergens in de Middellandse zee en laat alle mogelijkheden een voor een langs komen. Eens kijken wie het langste boven blijft...

13 mei 2016 - Pakjesdag

Elke maand schrijf ik voor Paardenboeken.nl een blog over mijn boeken, Flicka en andere dingen die me bezig houden. Mijn nieuwste blog gaat over Flicka en onze wandelingen. Hieronder staat de tekst:

Pakjesdag

Vandaag is het de eerste woensdag van de maand, en dat betekent dat het plastic wordt opgehaald. Wat Flicka betreft is het de mooiste dag van de maand. Als we gaan wandelen loopt ze van plastic zak naar plastic zak en ruikt overal uitgebreid aan.

Verpakkingen

In de zakken zitten verpakkingen van groenten, fruit, vlees, vis, kaas, elektrische apparaten, speelgoed, cosmetica en wie weet wat nog meer. Eigenlijk zit de hele wereld in zo’n zak –en dat om de tien meter! Het is dus geen wonder dat we niet erg opschieten.

Als ik niet oppas, zet Flicka haar tanden erin en slingert de zakken in het rond. Of ze maakt de zakken kapot zodat ze alle verpakkingen kan onderzoeken. Helaas mag dat niet, want dan ligt de hele straat vol zooi. Maar ik zou het haar graag gunnen.

Training

Vroeger was ik een fanatieke ruiter en daarna een fanatieke menner. Tegenwoordig wandel ik bijna alleen maar met mijn pony. Zonder doel en zonder iets te moeten. Ieder op zijn eigen benen.

Mijn oude ideeën over training en leiding geven kan ik nergens meer vinden. Ik bemoei me niet met de positie van haar hoofd of de manier waarop ze haar benen neerzet en het kan me niet schelen of ze perfect recht loopt.

20150603193150

Nieuwe ogen

De ene keer bepaalt Flicka de route, de andere keer ik. Ze laat me paadjes, hoekjes en pleintjes zien die ik anders nooit ontdekt zou hebben. Ze loopt hele stukken met haar neus over de grond zodat geen geurtje haar ontgaat.

Auto’s vindt ze bijzonder interessant en alle mensen die we onderweg tegenkomen wil ze goedendag zeggen. Kinderen aaien haar en voelen haar zachte vacht. Ze wijst me op stukjes plastic in de berm, kabouters in een tuin en een huis met een nieuwe deur. Door haar zie ik de wereld met heel andere ogen.

Pakjesdag

25 jaar geleden hoorde ik voor het eerst de uitspraak: If your horse is recreation for you, are you recreation for your horse? Vrij vertaald betekent dat: heeft je paard het net zo naar zijn zin met jou als jij met hem?

Het heeft heel lang geduurd voordat ik begreep wat het betekende en nog langer voordat ik het in praktijk kon brengen. Ik denk dat pakjesdag heel dicht in de buurt komt.

10 mei 2016 - Veel publiciteit voor Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd

Afgelopen week ben ik geinterviewd door Henri van der Steen van het Brabants Dagblad. Ik vond het best lastig, maar ook heel leuk. En het wordt een geweldig artikel! (Ik heb vanochtend de eerste versie gelezen...) Ik weet nog niet wanneer het verschijnt, maar ik zal het interview op mijn site zetten als het zover is.

Inmiddels is er een facebookpagina voor Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd. Deze vind je op de site voor het boek, en daar kom je via de beginpagina van deze site.

Ook heeft een foto van FLicka en mij in Uitgelicht op Bokt.nl gestaan. Dat was een grote verrassing, want er reageerde niemand op mijn topic. Ik heb zelfs nog geprobeerd om het weg te halen... Maar goed dat ik het niet gedaan heb! En als gevolg daarvan komt er een interview met mij op Bokt in de Bokt Nieuws Brief.

Ook is er aandacht voor Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd in de MARGRIET, Paard & Sport en Bit. En stond er een goede recensie in IJslandse Paarden.

Kortom: het gaat het goed! Hieronder zie je het stukje in de MARGRIET.

margriet

29 april 2016 - Auteur in de spotlight

Bij mijn uitgever (Kluitman) hebben ze een hele leuke rubriek die 'Auteur in de Spotlight' heet. Aan elke schrijver worden een aantal vragen gesteld die je moet beantwoorden. Afgelopen week was ik de gelukkige.

Ik was blij dat ik een tijdje over de vragen na kon denken, want sommige waren knap lastig! En veel vragen kon ik niet beantwoorden: welk kinderboek je het mooiste vindt is een onmogelijke vraag! Dus heb ik er wel vijf genoemd. Maar ook vijf zijn er veel te weinig.

Als je benieuwd bent hoe ik de vragen heb beantwoord, kun je dat vanaf 8 mei lezen op de site van Kluitman, bij blogs.

29 april 2016 - Mahler

Ik houd erg van de muziek van de Oostenrijkse componist Gustav Mahler. Behalve dan van zijn laatste symfonieën, want daar word ik helemaal gek van.

Mijn man is momenteel helemaal verliefd op de negende symfonie. Dat valt niet mee. In eerste instantie hoorde ik vooral een grote hoeveelheid herrie, een dikke brij geluid. Behalve het begin dan, want dat is zo mooi, en zo helder en zo fijntjes dat ik dat wel tien keer achter elkaar wilde horen.

Toen ik verder luisterde, hoorde ik weer die beginmelodie en speurde er het hele eerste deel naar af. Inmiddels begin ik lijnen, kleuren en klanken te ontdekken in de rest van het eerste deel –de brij van herrie verandert in muziek.

Een dirigent zei ooit dat je een muziekstuk zes moet horen voordat je er wat van vindt. Hij heeft gelijk.

29 april 2016 - Foto's!

20160418122353

Een paar weken geleden heeft mijn vriendin Maya prachtige foto’s gemaakt van mij en mijn nieuwe boek in de wei.

Ik had een stukje appel tussen de bladzijden gelegd zodat ze het boek interessant zouden vinden. Dat hielp heel goed! Een voor een kwamen ze kijken wat ik aan het doen was en probeerden ze het stukje appel uit het boek te halen.

Maya heeft er bijna 200 gemaakt en daar hebben we er vijf van uitgekozen. Op de foto hierboven zie je mij met Muis.

29 april 2016 - De eerste recensies van Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd

Sinds afgelopen week is mijn nieuwe boek te koop en verschijnen de eerste recensies en komen de eerste reacties. Ik merk meteen een groot verschil met mijn boeken voor jongere kinderen: die komen meestal niet verder dan: ik vond het leuk, of: ik heb het vier keer gelezen. Dat is natuurlijk ook heel fijn, maar ik miste het praten over de personages, over de verhaalllijnen en over wat er allemaal gebeurt.

Ik vind het heel bijzonder om te horen en te lezen dat het boek mensen iets doet. Dat was vanaf het begin al zo en dat is voor mij ook de drijfveer geweest om ermee door te gaan. Ineke van Nispen, van Libris, noemde het een troostend boek, en dat vind ik fijn. Het is altijd mijn bedoeling geweest om troost te bieden met dit boek, ook al gebeurt er iets naars en gaat het over heel moeilijke dingen.

Ineke schreef ook dat het leeslint niet nodig was, aangezien ze het in een keer had uitgelezen. Dat vind ik altijd heel erg leuk om te horen!

De recensie van Edith Tinga deed me ook goed. ZIj had het boek heel grondig en intensief gelezen en doorvoeld en ook mijn site uitgebreid bekeken! Dat maak ik wel eens anders mee...

Tot nu toe heeft iedereen een zakdoekje of meer zakdoekjes nodig bij het lezen. Ik maak al grapjes dat Kluitman die er maar bij moet leveren.

12 april 2016 - Ditjes en datjes

Terwijl ik in de zon voor ons huisje bij de wei zit te schrijven, zitten Emma en haar vriendin Hanne midden in een sneeuwstorm op IJsland. Om me goed te kunnen concentreren, doe ik regelmatig mijn ogen dicht. Anders is het contrast te groot!

Met de paarden gaat het goed. Sólrún hoort er nog meer bij, en wordt nog maar zelden gepest. Gelukkig trekt ze zich er niks van aan en gaat daarna weer bij de anderen staan alsof er niks aan de hand was.

Afgelopen weekend had Hekla zandkoliek. Dat betekent dat er in de darmen teveel zand zit en dat gaat natuurlijk pijn doen! Een beetje zand kunnen paarden zelf nog wel wegwerken, maar als er veel zand zit zakt het in de darmen en gaat niet meer weg. Het gevolg daarvan is dat een paard diarree krijgt en buikpijn (koliek).

Het kan helpen om een kuur te geven met psylium, dat zijn de zaadjes van een plant. In de darmen worden deze zaden een gelei die het zand 'meeneemt' naar buiten toe. Helaas was dat voor Hekla geen optie meer: de dierenarts moest haar twee keer via een slang in haar mond parafine geven om het zand eruit te spoelen. En nee, dat vond ze niet leuk.

Gelukkig voelt ze zich inmiddels weer een stuk beter. Ze scharrelt als vanouds over het erf, op zoek naar de laatste sprietjes hooi (en krijgt daarbij weer zand binnen...). Als voorzorg krijgt ze voortaan regelmatig een psyliumkuur!

10 april 2016 - Equiday!

Afgelopen weekend was ik weer bij het leukste paardenevenement in Nederland: Equiday! Er zijn leuke demonstraties, workshops en lezingen, en dat alles uitgaande van respect voor het paard en een zo natuurlijk mogelijke manier van houden.

 

Ik zat de hele dag in de stand van Media Boekservice. Dat was weer erg leuk! Ik heb weer heel veel aardige kinderen en hun ouders ontmoet en veel fans van mijn boeken. Volgend jaar ga ik weer.

3 april 2016 - Rust in de kudde

Het gaat zo goed met Sólrún in de groep dat het net lijkt alsof ze er al heel lang is. Ze scharrelt rustig overal tussendoor en laat zich door iedereen wegsturen als dat moet. Maar ze is voor niemand bang en staat rustig samen met de anderen te eten. Ze voelt zich duidelijk thuis!

Dit weekend was Muis op cursus (het rechterpaard op de foto). Grote stress bij Flicka! Muis is haar beste vriendin, en Flicka weet natuurlijk niet dat Muis zondagmiddag weer terug komt...

Foto's: Bob Meijerink

30 maart 2016 - Sólrún gaat naar de tandarts

Het was mij opgevallen dat Sólrún moeilijk en langzaam at. Gelukkig zorgt Yvonne heel goed voor haar en belde ze onmiddellijk de dierenarts. Die kwam meteen dezelfde dag nog en kon haar behandelen.

Het bleek dat Sólrún scherpe uitsteeksels had aan haar kiezen die bij elke kauwbeweging in haar wangen sneden. Geen wonder dat ze moeite had met eten! Stel je voor hoe dat voelt. Inderdaad, dat doet flink pijn.

Scherpe uitsteeksels aan de kiezen komen bij paarden heel veel voor. Daarom is een jaarlijkse controle door de dierenarts echt nodig!

Het was fijn om te zien dat Sólrún vanavond al veel makkelijker at! Eerst nog voorzichtig en langzaam en daarna steeds sneller en makkelijker. Ze had ook geen naar binnen gekeerde blik meer en haar ogen waren groter. Mooi om te zien.

30 maart 2016 - Over schrijven en schrijvers

De afgelopen paar weken was er een interessant programma op tv over schrijven en schrijvers. Coen Verbraak interviewde een aantal bekende schrijvers en vroeg hen het hemd van het lijf.

Een van de dingen die ik erg leuk vond, is dat Adriaan van Dis vertelde wat hij moeilijk vond om te schrijven. Het waren niet de grote dingen, maar de kleine. Hoe je iemand een auto in en uit laat stappen bijvoorbeeld. En als je dat eenmaal was gelukt, had je bedacht dat je hoofdpersoon beter de bus kon nemen, dus moest je je moeizaam geschreven stuk alsnog schrappen.

Daar moest ik erg om lachen. En ik vond het heel herkenbaar!

Het is niet moeilijk om Emma een avontuur te laten beleven, maar als ze voor de zoveelste keer een paard in en uit een weiland moet doen, is dat heel lastig. Of als ze naar haar kamer gaat en daarna naar de keuken. Of als ze haar paard alweer moet op- en afzadelen. Pff...

29 maart 2016 - IJsland

Inmiddels ben ik bezig met een nieuw deel van Droompaarden. Deel zeven alweer! In dit deel gaat Emma naar IJsland. Ze maakt er een rondrit door het woeste en onherbergzame binnenland. En wat er dan allemaal gebeurt...

Op deze foto zie je hoe dat eruit ziet. Prachtig he? Maar je zult er maar verdwalen...

Foto: Barbara van Binsbergen.

28 maart 2016 - Sólrún gedraagt zich voorbeeldig!

Sólrún is heel verstandig: ze gaat aan de kant als Muis of Flicka dat willen, dringt zich niet op en is vriendelijk tegen iedereen. De gewenning verloopt dan ook van een leien dakje!

Afgelopen week zijn we begonnen met een paar uur samen in de wei en sinds vrijdag staan ze dag en nacht bij elkaar, ook in de paddock. Het ziet er uit alsof ze er altijd al geweest is. Ook tegen mensen is ze heel lief.

Na de moeizame integraties van de afgelopen jaren met veel vechten en gewonde paarden is dit een grote opluchting!

Hopelijk blijft het zo. We hebben ook al meegemaakt dat de problemen pas na een paar weken begonnen, dus ik houd nog even een slag om de arm. Maar tot nu toe gaat het prima!

20 maart 2016 - Een nieuwe!

Eergisteren is Sólrún aangekomen. Sólrún (dat spreek je uit als Soolroen) is een knappe vosmerrie van 10 jaar. Ze is het tweede paard van Yvonne, de eigenaresse van Muis. Frekja, de bonte merrie is verhuisd dus daarom kwam er een plekje vrij!

Sólrún staat voorlopig nog even apart. Wel kan ze over de omheining heen met de anderen snuffelen. Gisteren stond ze met Líf in de wei en dat ging heel goed.

Flicka gedraagt zich beter dan verwacht. Ze is vriendelijk tegen Sólrún, net als de anderen. Alhoewel...

Muis valt Sólrún aan over de draad. We hebben de indruk dat ze heel goed weet dat Sólrún ook van Yvonne is! Gelukkig was ze vandaag al iets rustiger. Pff...

1 maart 2016 - Flicka

Het gaat heel goed met Flicka. Té goed, zou ik bijna zeggen. Met wandelen loopt ze steeds harder en harder, zodat ik haar nauwelijks bij kan houden. Ze wil de hele wereld ontdekken en het liefst snel. Ze luistert heel goed als ik haar inhoud, maar leuk vindt ze het niet...

Een straat verderop is een pensionstal met een prachtige longeercirkel. Ik heb besloten dat ik daar voortaan een paar keer per week naartoe ga, zodat ze even lekker kan rennen. Misschien helpt dat!

Flicka heeft het uitstekend naar haar zin met haar vriendinnen en ze is goed gewend. Het paddock paradise wat we hebben aangelegd (een pad rondom de wei) voldoet prima! Meestal scharrelen ze daar wat rond, op zoek naar grassprietjes. Soms trekken ze een sprintje.

Op de foto zie je Flicka en Muis. Ze kijken geïnteresseerd naar twee honden. Knappe meiden zijn het!

19 februari 2016 - Randalin

Ondertussen ben ik druk bezig met een nieuw deel van de website. Dit gaat over mijn boeken voor oudere kinderen en volwassenen: Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd.

In dat boek speelt de IJslandse merrie Randalin de hoofdrol. Het is een prachtige merrie met een bijzonder karakter die heel veel geld waard is. Maar het belangrijkste is dat Isa een speciale band met haar heeft.

De afgelopen maanden ben ik zoek gegaan naar een merrie die eruit zou zien als Randalin. Plotseling kwam ik deze foto tegen van de jonge merrie Flúð frá Lálendi.

Flud Martine

Ik heb er met ingehouden adem naar zitten kijken. Precies zo stel ik me Randalin voor. Een paard als een koningin.

De foto is gemaakt door Martine van Essen.

15 februari 2016 - Mijn nieuwe blog

Mijn nieuwe blog staat online! Elke maand schrijf ik in Paardenboeken.nl over dingen die ik meemaak. Ook mijn collega's Nicolle Christiaanse en Christine Linneweever schrijven hiervoor.

Mijn laatste blog gaat over voorjaarskriebels. Elk jaar verlang ik namelijk weer naar een veulen en fantaseer ik uitgebreid over leuke hengsten. Meer lezen? Kijk dan bij Paardenboeken.nl, Online lezen, Blogs, en scroll naar beneden.

Een van de hengsten die ik leuk vind, zie je hieronder. Is hij niet prachtig?!

 Hugi galop

Hugi frá Sidu, van de familie ten Haaf. De schitterende foto is gemaakt door Tessa Nederend.

9 februari 2016 - De wonderlijke zoektocht naar Flicka's familie

Toen ik Flicka ruim een jaar geleden kocht, dacht ik dat ze waarschijnlijk een IJslander was. Ze zag eruit als een IJslander, ze liep als een IJslanders en ze had het karakter van een IJslander. Maar ze had geen papieren en de vorige eigenaar had geen idee wie haar ouders waren.

Na een tijdje ben ik het allemaal uit gaan zoeken. Ik ben maandenlang bezig geweest en heb via de computer half Europa door gereisd. De uitkomst van die zoektocht had ik van tevoren nooit kunnen bedenken!

Meer weten? Via deze link kun je het hele verhaal lezen:

1 februari 2016 - Wat vliegt de tijd!

Ik ben zo druk bezig met schrijven en allerlei andere dingen, dat ik er nauwelijks aan toe kom om hier iets te schrijven. Momenteel ben ik bezig met het tiende deel van manege De Zonnehoeve. Dit boek gaat over een jongen, Rowan, en een fjord die Odin heet. Morgen ga ik aan hoofdstuk 7 beginnen.

Ik heb besloten dat dit het laatste boek wordt over manege De Zonnehoeve. Het wordt steeds lastiger om iets nieuws te verzinnen en tien boeken is een fantastisch aantal! Toen ik met deze serie begon, was het de bedoeling dat het er vijf zouden worden... Dat ik er tien zou gaan schrijven, had ik echt nooit gedacht.

Ondertussen denk ik na over een nieuwe serie. Daar zul je de komende tijd meer over kunnen lezen! Eerst maar eens Odin afschrijven. En dan een nieuw deel van Droompaarden. Daar heb ik nu al veel zin in!

15 januari 2016 - Jip de mus

Inmiddels heb ik het eerste exemplaar gekregen van het AVI E3 boekje Jip de mus. Het is een heel leuk boekje geworden met geweldig mooie tekeningen van Katrien van Schuylenburgh.

Dat heeft Jip knap gedaan, helemaal vanuit China naar Nederland gevlogen!

7816LLmKJipdeMusCVRrgb

In februari komen de andere 4999 Jipjes met de boot naar Nederland. Die hoeven niet te vliegen!