Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Mijn vriendin Marieke is gek op connemarapony’s, en speciaal voor haar heb ik Bobby bedacht.

Vanaf het allereerste deel van De Zonnehoeve vroeg Marieke of ik over een connemarapony zou willen schrijven. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt!

In deel vijf, De dappere pony zijn Carolien en de kinderen op trektocht. Onderweg overnachten ze bij een echtpaar dat een connemarapony heeft. De pony is eigenlijk van hun dochter, maar die woont op kamers en heeft geen tijd meer om te rijden.
Bobby verveelt zich dood. Ze regelt samen met Assa dat ze mee op trektocht mag. Dat komt Assa erg goed uit, want ze wil helemaal niet dat Carolien nog op haar rijdt: ze is dol op Bente en wil graag bij haar horen.
Het duurt even voordat Carolien dat ook snapt, maar uiteindelijk lukt het en gaat Bobby mee naar de Zonnehoeve. Voortaan is ze dus van Carolien!

Marieke heeft zelf een prachtige connemaramerrie. Ze heet Demeter van de Zonnehoeve! Demeter was heel lang geleden bij de Grieken de godin van de landbouw. De Zonnehoeve is een bedrijf in de buurt van Lelystad waar ze connemara’s fokken. Grappig hè?

Demeter is de tweede van rechts. Ze is een prachtige vliegenschimmelmerrie, net als Bobby. Een vliegenschimmel is een wit paard met kleine bruine of zwarte vlekjes. Naarmate het paard witter wordt, verschijnen er steeds meer vlekjes. Vanuit de verte lijkt het net alsof het paard vol met vliegen zit, vandaar de naam. Ik vind vliegenschimmels prachtig!

In het boek over Bobby komt een nichtje van Carolien logeren, Hilde. Carolien durft niet meer met
Bobby te springen, maar Hilde wel! Van haar ouders krijgt ze een eigen pony. Hilde is is helemaal
weg van Bobby en vraagt of ze Bobby mag kopen...
Natuurlijk schrikt Carolien vreselijk. Ze is dol op Bobby en wil haar niet kwijt, maar ze ziet ook dat
Bobby het heerlijk vindt om te springen.
Carolien laat het aan Bobby over bij wie ze wil horen: bij Carolien of bij Hilde. En wat er dan
allemaal gebeurt...

boekomslag-7B2.png