Binkie is een witte Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.

Binkie is geïnspireerd op mijn dartmoor pony ruin Mr Darcy. Officieel heette hij trouwens Alexander, omdat hij op de verjaardag van Koning Willem Alexander geboren is. Maar ik vond Mr Darcy veel leuker! Ik noemde hem vaak Mr Perfect omdat hij voor mij de perfecte pony was.

De grappige, gekke en leuke dingen die Binkie doet, deed Mr Darcy ook. Hij ging liggen als ik hem uit de wei wilde halen, pakte borstels uit de tas en liep als een stofzuiger door het dorp. Bovendien was hij dol op kinderen.

Net als Binkie was hij een schimmel van ongeveer 1.20m, maar hij had geen bles en geen witte benen. Dartmoor pony’s zijn familie van Welsh pony’s en in Mr Darcy’s afstamming zaten heel mooie Welsh pony’s, dus ze lijken ook uiterlijk op elkaar.

Helaas is Mr Darcy maar zeven jaar geworden: in het voorjaar van 2014 heb ik hem in laten slapen. Ik mis hem nog steeds, maar door dit boek is het net alsof hij toch nog een beetje bij me is.

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
is een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen.
image
de hoofdpersoon

Iris

Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen.
Lees meer
image
haar pony

Binkie

Binkie is een Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.
lees meer
image
de eigenaar van Binkie

Erik

Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig.
Lees meer
image
haar zus

Alex

Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, of een buurvrouw, of een vriendin.
Lees meer
image
haar vader

Jeroen

Jeroen is de vader van Iris en Alex. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt.
Lees meer
image
haar vriendje

Daan

Daan is een hele leuke jongen die bij de ouders van Iris in het restaurant komt werken. Hij heeft de mooiste groenbruine ogen van de hele wereld en prachtige donkere krullen.
Lees meer