Gertrud Jetten - Manege de Zonnehoeve

Bella is een minipaardje. Ze is zo hoog als een tafel en weegt net zoveel als een volwassen man. Misschien is ze wel even zwaar als je vader!

ZH Schattige 90Minipaardjes zijn Arabische Volbloeds in het klein. Ze lijken absoluut niet op mini shetlanders! Behalve dan dat ze ongeveer even groot zijn, natuurlijk.

Ze hebben een heel zacht en aanhankelijk karakter. Daarom worden ze niet alleen gebruikt voor shows, maar ook als therapiepaardje.

Therapiepaardjes zijn paardjes die op bezoek gaan bij ziekenhuizen of verzorgingstehuizen. Daarvoor heb je hele rustige en lieve pny's nodig die dol zijn op mensen. Ik ben een keer meegeweest naar een verzorgingstehuis en was onder de indruk van het effect van deze paardjes. En wat ze allemaal kunnen! Ze gingen zonder aarzelen een lift in en legden hun hoofd op schoot bij de mensen die dat nodig hadden.

ZH Schattige 90Bella is voorbestemd om naar shows te gaan, maar dat wil ze helemaal niet... Ze wil iets betekenen voor mensen! Zodra ze hoort wat therapiepaardjes zijn, weet ze dat dat is wat ze wil.

Bella is geinspireerd op een prachtig minipaardje dat ik op facebook zag. Ze is zwart met een brede bles en twee blauwe ogen. Of ze net zo'n pittig en lief karakter heeft als de Bella uit het boek weet ik niet, want ik heb haar nooit ontmoet... Bella is van top tot teen verzonnen.

Op de foto zie je Quinn, mijn inspiratiebron. Ze is van Annelies van Bets, die ook de foto gemaakt heeft.

boekomslag-37C.png