Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, een buurvrouw of een vriendin.

Ik ben dol op Alex. Ze is eigenwijs, grappig, slim, trouw en dapper. Als niemand Iris gelooft, gelooft zij haar wel en helpt ze haar om Erik te ontmaskeren.
Alex is een heerlijk personage om over te schrijven. Zij zorgt voor lichtheid in het verhaal. En ze is heel belangrijk, want zonder haar was het heel anders afgelopen!

Het is leuk om te zien dat Alex ook verandert in de loop van het verhaal: door hetgeen wat er met Iris gebeurd is en door de waardering van haar ouders, gaat ze zich anders gedragen. Ze ziet er minder extreem uit, wordt aardiger en wil zelfs de havo afmaken.

Haar naam was er al meteen. Pas na een tijdje kwam ik erachter dat Alexandra een heel passende betekenis heeft, namelijk ‘zij die vrouwen beschermt’. Toen wist ik zeker dat de naam helemaal goed was.

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor
is een prachtig verhaal over verraad en vertrouwen.
image
de hoofdpersoon

Iris

Iris is een leuk kind in een nare situatie. Ik vind het heel knap van haar dat ze ondanks haar angst voor Erik toch Binkie blijft verzorgen.
Lees meer
image
haar pony

Binkie

Binkie is een Welsh A pony. Een prachtige, grappige pony met een roze neus en donkere kraalogen.
lees meer
image
de eigenaar van Binkie

Erik

Erik is zonder twijfel de slechterik in het verhaal. Toch is hij niet alleen slecht: vroeger was hij aardig.
Lees meer
image
haar zus

Alex

Ieder meisje verdient een zus als Alex. En als ze geen zus heeft dan een tante, of een buurvrouw, of een vriendin.
Lees meer
image
haar vader

Jeroen

Jeroen is de vader van Iris en Alex. Het moet afschuwelijk zijn om te ontdekken dat je beste vriend je dochter lastigvalt.
Lees meer
image
haar vriendje

Daan

Daan is een hele leuke jongen die bij de ouders van Iris in het restaurant komt werken. Hij heeft de mooiste groenbruine ogen van de hele wereld en prachtige donkere krullen.
Lees meer